FISC: Mașinile de casă și control trebuie trecute la ora ora de iarnă
20 Noiembrie 2019 15:15
Întreprinzătorii trebuie să schimbe ora setată la mașinile de casă și control/imprimantele fiscal (MCC/IF) până în data de 20 noiembrie, în caz contrar riscă să primească amenzi. Avertismentul a fost făcut de Serviciul Fiscal de Stat.

Conform prevederilor pct. 7 subpct. 3) lit. e) din Regulamentul cu privire la exploatarea echipamentelor de casă şi de control pentru efectuarea decontărilor în numerar şi/sau prin alt instrument de plată, contribuabilii sunt obligați să utilizeze mașinile de casă și de control/imprimantele fiscale în stare de funcţionare.

Una dintre cerințele în care MCC/IF se consideră în stare bună de funcționare este dacă dispozitivul imprimă pe documente data calendaristică curentă şi timpul cu deviere maximă de 15 minute de la timpul real. Excepţie este devierea cu o oră în perioada de trecere de la ora de vară/iarnă la ora de iarnă/vară, care nu va depăşi data de 20 noiembrie/aprilie a anului în curs.

Potrivit legislației în vigoare, încălcarea regulilor de exploatare a mașinilor de casă și control se sancționează cu amendă de la 18 la 30 de unități convenționale, adică de la 900 la 1.500 lei, aplicată persoanei cu funcție de răspundere.

Comentarii: 0  
 
TAGURI