Două furtuni de iarnă devastează Statele Unite
27 Noiembrie 2019 16:15
Două mari furtuni de iarnă care devastează miercuri două treimi din partea vestică a Statelor Unite riscă să deranjeze planurile de călătorie ale milioanelor de americani care se îndreaptă spre familiile lor cu ocazia unei sărbători celebre, Thanksgiving, deplasându-se pe autostrăzi şi în avioane extrem de aglomerate, informează Reuters, preluat de Agerpres.

Prima furtună traversează partea superioară din Midwest şi va afecta regiuni importante din statele Iowa, Wisconsin şi Minnesota, unde stratul de zăpadă va ajunge la 30 de centimetri şi vânturile vor bate în rafale cu viteze de 80 de kilometri pe oră, făcând astfel călătoriile să devină dificile sau chiar imposibil de realizat, a avertizat Serviciul Naţional de Meteorologie (NWS).

NWS a emis un avertisment şi pentru vânturi cu viteze de 95 de kilometri pe oră şi furtuni cu ploi puternice în centrul Statelor Unite, din vestul statului Texas şi până în Missouri şi Ohio pentru miercuri, o zi în care milioane de americani se îndreaptă spre şosele şi se îmbarcă în avioane pentru a fi alături de familiile lor cu ocazia acestei sărbători.

Vremea nefavorabilă ameninţă planurile de călătorie pentru aproximativ 55 de milioane de americani aşteptaţi să călătorească şi să străbată distanţe de cel puţin 50 de mile (80 de kilometri) pentru a celebra joi Thanksgiving, a anunţat American Automobile Association.

Furtuna a determinat deja închiderea autostrăzilor regionale şi a dus la anulări şi amânări pentru sute de curse aeriene programate marţi pe aeroportul din Denver.

O a doua furtună de iarnă câştigă rapid în intensitate pe măsură ce se deplasează prin Oregon şi nordul statului California, unde meteorologii de la NWS au prognozat vânturi violente, inundaţii în zonele de coastă şi un strat de zăpadă de peste 120 de centimetri în zonele montane.

NWS se aşteaptă şi la ploi abundente, care prezintă riscul de inundaţii şi viituri în sudul Californiei, într-o zonă cuprinsă între oraşele San Diego şi Los Angeles.

Comentarii: 0  
 
TAGURI