A ameninţat cu moartea o jurnalistă, iar acum riscă trei ani de închisoare
29 Noiembrie 2019 14:10
Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale a trimis în judecată dosarul de învinuire a unei tinere de 20 de ani din Străşeni, care a ameninţat cu moartea o jurnalistă de televiziune din Chişinău, pe motiv că aceasta a reflectat în presă un caz de omor înfăptuit de prietenul ei.

Dacă vinovăţia acesteia îi va fi dovedită în instanţa de judecată, prin probele prezentate de procurorul PCCOCS, tânăra riscă o pedeapsă sub formă de amendă de până la 37.500 lei sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de la 1 la 3 ani.

Fapta de ameninţare cu moartea a reclamantei a fost comisă de către tânără prin mesaje trimise de pe diverse conturi ale reţelei de socializare Facebook, în 2018, timp de aproape jumătate de an. Jurnalista a considerat aceste ameninţări reale, dat fiind faptul că inculpata să află în relaţie de prietenie cu un deţinut care îşi ispăşeşte pedeapsa în închisoare pentru un omor, pe care ea l-a mediatizat; iar la aceasta se adaugă limbajul dur al mesajelor de ameninţare pe care le-a primit

Tânăra inculpată are vârsta de 20 de ani şi este originară din raionul Străşeni. Aceasta are studii medii, nu este căsătorită şi nu a fost sancţionată pentru fapte penale până acum.

Urmărirea penală a fost pornită în februarie 2018, de către Direcţia Generală de Urmărire Penală a Inspectoratului General al Poliţiei.

În activitatea desfăşurată, PCCOCS întreprinde măsuri – potrivit competenţelor sale – inclusiv pentru deferirea justiţiei a celor care comit ilegalităţi ce rezultă în îngrădirea libertăţii opiniei şi a exprimării prevăzută de Constituţie şi Convenţia Europeană pentru Drepturile Omului, ceea ce include şi respectarea drepturilor reprezentanţilor breslei jurnalistice.

Vom reveni cu detalii, cu respectarea prezumpţiei de nevinovăţie a persoanelor, până la pronunţarea unei hotărâri judecătoreşti finale.

Comentarii: 0  
 
TAGURI