Ajutorul financiar de 700 de lei va putea fi ridicat începând cu luna ianuarie
6 Decembrie 2019 13:30
Persoanele care beneficiază de pensii și alocații sociale de stat vor primi ajutor financiar unic de 700 de lei pentru sărbătorile de iarnă. Banii vor putea fi ridicaţi începând cu primele zile ale lunii ianuarie 2020. Un proiect de lege în acest sens a fost adoptat de legislativ joi, 5 decembrie, în două lecturi.

Potrivit proiectului, beneficiari ai suportului unic vor fi persoanele care primesc pensii și alocații sociale de stat ce nu depășesc 2000 de lei. De suport financiar unic vor beneficia persoanele care primesc pensii pentru limită de vârstă, pensii de dizabilitate, pensii de urmaș, pensii pentru vechime în muncă, pensii pentru unele categorii de angajați, pensii ale militarilor în termen și membrilor lor de familie, pensii ale participanților la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobâl, precum și beneficiarii de alte alocații sociale stabilite în sistemul public de pensii până la 1 ianuarie 2020.

Conform sursei citate, cheltuielile necesare pentru acordarea suportului unic constituie circa 418 milioane de lei, resurse care sunt prevăzute în proiectul bugetului de stat pentru anul viitor.

Achitarea ajutorului de 700 de lei va fi efectuată de Casa Națională de Asigurări Sociale, prin intermediul prestatorului de servicii de plată care asigură plata pensiilor și alocațiilor sociale.

Comentarii: 0  
 
TAGURI