Cetățean al Republicii Beloruse, documentat pentru uz de fals în mai multe acte oficiale
17 Ianuarie 2020 13:45
Polițiștii de frontieră din punctul de trecere Sculeni au identificat în fluxul de călători un cetățean al Republicii Beloruse, care deținea asupra sa acte falsificate. Cazul a fost consemnat pe sensul de intrare în Republica Moldova, transmite democracy.md.

În cadrul verificării, chiar dacă pașaportul prezentat era în regulă, permisul de conducere avea premise rezonabile de falsificare, fapt ce a dat de bănuit angajatului Poliției de Frontieră. În context, persoana a fost supusă controlului suplimentar, fiindu-i solicitat de a prezenta toate actele ce le deține asupra sa.

Astfel, în portmoneul acestuia a fost depistat și certificatul de competență profesională, iar ca urmare a cercetării minuțioase cu tehnica din dotare, polițiștii de frontieră au constatat că ambele documente prezintă semne neveridice.

Audiat, cetățeanul belorus a relatat că în anul 2017, aflându-se în orașul Moscova, prin intermediul unei persoane necunoscute și-a perfectat permisul de conducere contra cost, fără a menționa suma oferită.

Totodată, a comunicat că deoarece nu avea dreptul de a conduce remorcă cu cisternă, a apelat la o persoană necunoscută de pe un site de socializare, pentru a obține și certificatul de competență profesională, care a costat 20 euro.

Comentarii: 0  
 
TAGURI