O poliţistă din Bălţi a fost reţinută de ofiţerii CNA pentru corupere pasivă
20 Ianuarie 2020 15:15
O angajată a Serviciului Poliţiei Judecătoreşti a IGP din Bălţi a fost reţinută de ofiţerii DGT ,,Nord" a CNA şi procurori pentru corupere pasivă. Potrivit denunţătorului, poliţista i-ar fi cerut 200 de euro pentru a grăbi încetarea dosarului de urmărire pentru datorii, pornit pe numele acestuia în anul 2016.

În urma acţiunilor de urmărire penală ale CNA, bănuita a fost prinsă în flagrant, după primirea banilor transmişi sub controlul CNA. În prezent, aceasta se află în custodia CNA, fiind reţinută pentru 72 de ore, se arată într-un comunicat al CNA.

În acest caz a fost iniţiată o urmărire penală pentru corupere pasivă, iar dacă va fi găsită vinovată, poliţista riscă o pedeapsă cu închisoare de la 5 la 10 ani cu amendă de la 6000 la 8000 unităţi convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani.

CNA aminteşte că orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunţarea unei decizii definitive şi irevocabile de judecată.

Procuratura Anticorupţie exercită urmărirea penală. Operaţiunea de documentare şi reţinere a fost sprijinită de Serviciul Protecţie Internă şi Anticorupţie al Ministerului Afacerilor Interne.

De la începutul anului, doi poliţişti au fost documentaţi de CNA pentru fapte de corupţie.

Comentarii: 0  
 
TAGURI