Grădina Zoologică din Capitală s-a îmbogățit cu 11 animale
27 Ianuarie 2020 11:38
Potrivit șefei Direcției relații publice, Olga Iuzvac, cele 11 animăluțe de câini de preerie au fost donați Grădinii Zoologice din Chișinău la începutul anului 2020 de către Grădina Zoologică din Olomouc, Cehia.

Câinii de preerie reprezintă o specie de rozătoare ce aparțin familiei Sciuridae, înrudite cu veverița și cu marmota. Fac parte din ordinul Rodentia și genul Cynomys. Numele de câini l-au primit datorită sunetelor pe care le scot, sunete care seamănă foarte mult cu lătratul câinilor. Câinii de preerie sunt renumiți pentru limbajul complex pe care îl au, considerat al doilea din lume după cel al oamenilor.

Aceste rozătoare sunt și consumatoare de insecte, de aceea trebuie ocazional să mănânce viermi, molii, creveți și lăcuste. Astfel își vor completa necesarul de proteine.

Grădina Zoologică din Chișinău poate fi vizitată pe parcursul întregului an. În perioada de iarnă vizitatorii pot admira animalele în intervalul orelor 8.00-20.00. Taxa de intrare pentru maturi este de 25 de lei, pentru elevi, studenți și pensionari de 5 lei, iar pentru copii de până la 7 ani este gratis.

Comentarii: 0  
 
TAGURI