BOSTANIADA 2014 – un festival ce reunește oameni și tradiții
29 Septembrie 2014 13:08
2588 0 Inna Juminschi Democracy.MD
Sute de oameni s-au adunat în satul Lozova la Festivalul Etno-Gastronomic Bostaniada. Moldovenii au avut posibilitatea să guste plăcințele cu dovleac, să admire mai multe expoziții deosebite cu cei mai mari și ciudați dovleci, mesteşuguri inspirate din natură, cu muzică live, costume, concursuri, jocuri, sculpturi din dovleci, precum şi degustări de vin şi bucate de casă.

În cadrul evenimentului a fost organizat și un iarmaroc agricol, unde producătorii autohtoni au avut posibilitatea să-și vândă produsele. De asemenea, au venit și meșteri populari, care și-au demonstrat iscusința în artă.

O altă secțiune era destinată lucrurilor hand-made, unde puteai găsi suvenire, bijuterii și jucării deosebite.

Cel mai culminant moment al evenimentului a fost Concursul Sculpturilor Gigantice din Bostani, iar Parada Bostaniada a fost organizată cu implicarea publicului îndemnat să poarte ceva de culoare oranj, galben, verde și arămiu.

Vizitatorii s-au arătat mulțumiți de festival, spunând că astfel de evenimente sunt un bun prilej de a petrece bine timpul cu prietenii și cu familia:

Sunt pentru prima dată la un asemenea eveniment și-mi place foarte mult. Petrec bine timpul împreună cu prietenii mei, ascultând muzică bună și admirând frumoasele expoziții”, a spus vizitatoarea Ana-Maria.

Desigur că au existat și unele nemulțumiri. Faptul că la intrarea în Lozova s-au format „cozi de 3 km”, iar ajungând în sat mașinile nu aveau unde parca, dovedește că organizatorii au la ce se gândi în perspectiva anului viitor.

Festivalul Etno-Gastronomic Bostaniada este la cea de-a treia ediție și are scopul de a promova produsele autohtone. 

Organizatorii ediției 2014 sunt Primăria Lozova, Federația Națională a Fermierilor din Moldova și compania EtnoGastronomica.

 

Comentarii: 0  
 
TAGURI