Primăria, gata să înfrunte codul galben de ninsori: Ion Ceban a creat o celulă de criză
5 Februarie 2020 11:15
Primarul general, Ion Ceban, a creat o celule de criză, gata să intervină în caz de ninsori abundente. Acesta, împreună cu viceprimarul, Ilie Ceban, a ieșit în teren pentru a vedea situația în oraș, după ce a început să plouă, transmite Democracy cu referire la Politics.

Ceban a solicitat anterior pretorilor și responsabililor să ia măsuri imediate, pentru a interveni în zonele capitalei, unde ar putea fi inundații și ca toate gurile de captare a apei să fie curățate.

„Am creat o celulă de criza pentru intervenții în situații de risc să fie pregătită pentru a se întruni imediat în caz de necesitate. Pretorii și toți șefii întreprinderilor responsabile la deszăpezire să se convoace și să acționeze prompt. Să fie contractați toți agenții economici care dispun de utilaje și pot fi implicați la deszăpezire. Să se colaboreze cu poliția în orice situație. Să fiu informat din oră în oră despre situația în capitală”, scrie Ion Ceban într-o postare pe pagina sa de Facebook. 

Măsurile întreprinse de primar, vin după ce meteorologii au anunțat un cod portocaliu de ninsori. Pe teritoriul țării se prevăd condiții meteo complicate: vor cădea precipitații puternice sub formă de ploaie, cu trecere în ninsori (7-17 l/m2), izolat foarte puternice (20-25 l/m2), pe firele electrice și crengi depuneri complexe. Astfel, va viscoli, pe drumuri se vor forma troiene și ghețuș.

Comentarii: 0  
 
TAGURI