Operatorul de telefonie mobilă Moldcell, vândut pentru 31,5 milioane de dolari
14 Februarie 2020 15:00
Unul dintre principalii operatori de telefonie mobilă din Repubica Moldova, Moldcell, a fost vândut contra sumei de 31,5 milioane de dolari. Anunțul a fost făcut într-un comunicat de presă al companiei Fintur Holdings B.V. (Fintur), deținută de compania Telia, care a ajuns la o înțelegere pentru a vinde 100% din acțiunile sale de la Moldcell. Noul proprietar Moldcell este CG Cell Technologies DAC. La rândul ei, această companie este deținută de CG Corp Global.

„Sunt fericit să anunț că am reușit să ieșim cu succes din regiunea Eurasia pentru a ne concentra pe deplin asupra regiunii nordice și baltice. Moldcell este o companie bine administrată, cu angajați foarte dedicați și talentați, cărora vrea să le spun mulțumesc pentru contribuția considerabilă pe care au avut-o în toți acești ani. Le doresc succes într-o nouă etapă a companiei”, a declarat Christian Luiga, șeful Telia Company.

Potrivit comunicatului, înainte de a perfecta tranzacția, Telia Company a realizat o expertiză externă la Moldcell.

Moldcell reprezintă circa 0,7% din profitul Telia Company și este al doilea cel mai mare operator de telefonie mobilă din Republica Moldova, cu aproximativ 900 de mii de clienți.

Telia Company se așteaptă ca tranzacția să fie pe deplin realizată în primele trei luni ale anului curent.

Comentarii: 0  
 
TAGURI