Flăcările au nimicit 10 hectare de vegetație
17 Februarie 2020 16:43
Angajaţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă au intervenit astăzi pentru a lichida un incendiu de vegetaţie uscată în raionul Căuşeni.

Potrivit datelor IGSU, o suprafaţă extinsă de vegetaţie uscată în apropierea sectorului locativ a luat foc în oraşul Căuşeni. La faţa locului au intervenit trei echipaje de pompieri, dar şi tehnica specializată a autorităţilor publice locale, care au reuşit localizarea flăcărilor, astfel evitând răspândirea focului spre casele oamenilor.

Incendiul a fost lichidat complet, iar flăcările au nimicit 10 ha de vegetaţie uscată. Circumstanţele şi cauza producerii incendiului urmează a fi stabilite ulterior. Salvatorii avertizează despre riscul incendiilor de proporţii în condiţii de vânt.

În vederea prevenirii situaţiilor excepţionale, pompierii îndeamnă cetăţenii să respecte normele antiincendiare, în special la utilizarea focului deschis. Oamenii sunt îndemnaţi să nu aprindă gunoiul şi vegetaţia uscată, în apropierea spaţiilor forestiere, dar şi a celor de locuit, pentru a evita incendiile şi extinderea acestora

Comentarii: 0  
 
TAGURI