Filip despre Candu: el se dă tare în declarații, dar până ieri nu a spus nimic despre declarațiile ministrului Ciocoi, în timp ce eu am reacționat imediat
18 Februarie 2020 21:20
Liderul PDM, Pavel Filip, îl acuză pe colegul de partid Andrian Candu că ar fi tare în doar declaraţii, dar când vine vorba de lucruri concrete ia apă în gură. În cadrul unei emisiuni la TVR Moldova, Pavel Filip a comentat declarația lui Andrian Candu, care a cerut demisia minstrului de Externe, Aureliu Ciocoi, transmite democracy.md.

„Eu am avut o reacţie promptă referitor la declaraţia ministrului Ciocoi. Am condamnat declaraţia sa. Colegii care spun acum că moţiunea împotriva ministrului Ciocoi am luat apă în gură. Da, e vorba de domnul Candu. Ministrul a fost chemat mâine la fracţiunea PD şi urmează să ne explice de ce a făcut acea declaraţie jignitoare la adresa celor care au luptat atunci. Ulterior vom decide dacă vom vota pentru această moţiune sau nu.

Pavel Filip a continuat cu criticele la adresa lui Candu.

„Eu am cerut retragerea trupelor ruseşti de la tribuna ONU şi chiar a fost şi o rezoluţie în acest sens. Nu a fost deloc simplu. Am obţinit controlul vomun a frontierei pe sectorul transnistrean, întoarcerea terenurilor agricole, rezolvarea problemei şcolilor cu predare în limba română. Mă doare că cineva care nu a făcut nimic e tare în declaraţii. Deci, eu nu voi acţiona emotiv şi să influenţez lucrurile. Deciziile în PD se iau altfel, nu cum se întâmpla anterior”, a spus Filip.

 

Comentarii: 0  
 
TAGURI