Guvernul extinde lista beneficiarilor care vor primi sumele indexate din depunerile bănești de la Banca de Economii
24 Februarie 2020 16:50
Guvernul extinde lista beneficiarilor care vor primi sumele indexate din depunerile bănești, pe care le-au avut la Banca de Economii până la 2 ianuarie 1992.  

Executivul a prezentat spre dezbateri publice un proiect de hotărâre prin care se propune aprobarea categoriilor de vârstă ale deponenților Băncii de Economii născuți în anii 1948-1951 pentru plata sumei indexate la etapa II-a în anul 2020.

În 2019, sumele indexate la etapa a doua le-au primit  persoanele născute în perioada anilor 1942-1947. Paralel va continua plata sumelor indexate aferente etapei I-a, pentru persoanele, care din diferite motive nu au ridicat banii în anii precedenți.

În Legea Bugetului de Stat pe anul 2020 pentru compensarea pierderilor bănești ale cetățenilor în Banca de Economii sunt prevăzute 64 de milioane de lei.

Plata sumelor indexate se efectuează în etape, în funcţie de anul naşterii depunătorului: I etapa: pentru prima mie de ruble a soldului cumulativ pe toate conturile deţinute de un deponent în raport de 1 rubla : 1 leu; II etapa: după plata sumei indexate pentru prima mie de ruble tuturor deponenţilor, va fi achitat soldul ce depăşeşte prima mie de ruble în raport de 2,5 ruble : 1 leu.

Comentarii: 0  
 
TAGURI