Igor Dodon a făcut unele precizări despre achitarea serviciilor comunale
20 Martie 2020 13:00
Igor Dodon afirmă în cadrul emisiunii ”Președintele răspunde” că o posibilă anulare a plăților la serviciile comunale pentru consumatorii casnici în lunile martie–aprilie nu este posibilă, deoarece aceasta ar însemna compensarea pierderilor pentru furnizori din bugetul de stat, adică tot din contul cetățenilor, transmite democracy.md.

Șeful statului a explicat că furnizorii ar pierde, în total, pe lună, un miliard de lei, iar în consecință ar putea urma sistarea serviciilor prestate.

„Dacă noi anulăm aceste tarife, atunci trebuie să găsim de undeva un miliard de lei să le dăm acestor întreprinderi ca ele să nu închidă, de exemplu, lumina. De unde un miliard de lei? Ori reducem de la buget cheltuielile pe anumite componente, ori majorăm impozitele, sau găsim surse externe. Cred că acestea nu sunt soluții”, a spus Dodon.

Președintele susține că, împreună cu Guvernul Chicu, va fi identificat un mecanism de susținere a persoanelor care nu vor fi în stare să acopere cheltuielile pentru serviciile comunale în perioada crizei provocată de COVID-19.

 

Comentarii: 0  
 
TAGURI