2.000 de kilograme de droguri descoperite într-un tunel sofisticat al contrabandiștilor
2 Aprilie 2020 17:54
Agenții federali din San Diego au confiscat peste 2.000 de kilograme de droguri descoperite într-un tunel sofisticat al contrabandiștilor, care făcea legătura cu Tijuana, Mexic, au anunțat autoritățile din California.  

Tunelul, lat de un metru, are peste 600 de metri lungime, pereți întăriți, ventilație, iluminat și un sistem de cale ferată, potrivit unui comunicat al autorităților californiene, citat de CNN.

Tunelul a fost săpat la o adâncime de aproximativ 9 metri și făcea legătura între două depozite din San Diego și Tijuana.

Autoritățile au găsit în tunel aproape 600 kilograme de cocaină, 39 de kilograme de metamfetamină, 8 kilograme de heroină, 1.400 de kilograme de marijuana și un kilogram de fentanil. Drogurile ar fi fost vândute pe piața neagră cu aproximativ 29,6 milioane de dolari.

„Aceste tuneluri arată determinarea organizațiilor de trafic de droguri de a face contrabandă cu droguri mortale în comunitatea noastră. Dar aceste confiscări recente arată, de asemenea, și devotamentul partenerilor noștri de a menține comunitățile noastre în siguranță”, a declarat agentul DEA John W. Callery.

Agenții apreciază că tunelul a fost folosit timp de câteva luni.

Comentarii: 0  
 
TAGURI