Saharneanu îl acuză pe Vlad Filat că este raider politic și i-a furat postul Vocea Basarabiei
30 Octombrie 2014 16:41
Postul de radio Vocea Basarabiei este supus unui atac raider de tip oligarhic, la care participă și președintele PLDM, Vlad Filat, a declarat joi, în cadrul unei conferințe de presă, deputatul PLR Valeriu Saharneanu. 
Postul de radio Vocea Basarabiei este supus unui atac raider de tip oligarhic, la care participă și președintele PLDM, Vlad Filat, a declarat joi, în cadrul unei conferințe de presă, deputatul PLR Valeriu Saharneanu.
În cadrul conferinței, Saharneanu a declarat că 2014 este anul dispariţiei postului de radio Vocea Basarabiei ca instituţie mass-media audiovizuală independentă, fiind acaparat prin metode tipic-raider, forma preferată de furt a bunurilor străine în Republica Moldova, de unul dintre oligarhii autohtoni – preşedintele Partidului Liberal Democrat, fost prim-ministru al Republicii Moldova, Vlad Filat.
Potrivit deputatului, „furtul” s-a produs în formă latentă pe parcursul ultimilor patru ani în complicitate cu directorul executiv al postului, Veaceslav Ţîbuleac, membru PLDM.
„Probleme de comunicare a fondatorilor cu directorul executiv au existat întotdeauna, dar ele s-au agravat de când dânsul a devenit membru al PLDM. Speculând starea de necesitate financiară acută a postului de radio, existentă în realitate, Ţîbuleac a intrat în încrederea dlui Filat şi, probabil, a obţinut finanţările solicitate. Despre aceste finanţări, despre suma şi condiţiile de livrare a lor, dl Ţîbuleac a găsit de cuviinţă să nu pună la curent partenerii. Astfel directorul a devenit dependent de casieria PLDM. În consecinţă, politica editorială a postului de radio a devenit dependentă de agenda poltică a partidului PLDM. Cu foarte mici excepţii, angajaţilor care au mai rămas, li se cere să execute comenzile politice şi acest lucru este deosebit de evident. Unii colaboratori care se consideră şi profesori universitari au devenit atât de obiedienţi, încât se încumetă să manipuleze, sfânta-sfintelor postului de radio – forumurile radio, emisiunile zilnice în direct cu radioascultătorii”, a acuzat Saharneanu.

„Drept recompensă pentru această afacere josnică dl Ţîbuleac a primit o casă cu mai multe nivele în unul din cartierele de la Schinoasa, fapt ce i-a permis să îşi vadă visul împlinit – să se mute cu traiul din Nisporeni – în Chişinău”, a mai declarat deputatul, care a fost și membru fondator al postului de radio. 

Comentarii: 0  
 
TAGURI