VIDEO// Furturi din automobile în proporții deosebit de mari cu pătrundere prin metoda scaner. Bănuiții reținuți de Poliția Capitalei
23 Iunie 2020 15:52
Ofițerii secției investigare infracțiuni a Inspectoratului de Poliție a sec. Râșcani din cadrul Direcției de Poliție mun. Chișinău, în urma măsurilor întreprinse au reținut doi bărbați cu vârstele de 39 de ani și 62 ani, locuitori a mun. Chișinău, pentru comiterea furturilor din automobile prin metoda scanarea sistemelor de alarmă. Aceștia s-au dovedit a fi judecați pentru infracțiuni analogice.

În cadrul acțiunilor de investigații și urmărire penală forțele de ordine au acumulat probe concludente ce ar demonstra complicitatea acestora în comiterea a cel puțin trei furturi din automobile prin metoda scaner, de unde au sustras bunuri materiale în valoare de 186 722 lei. Astfel prin acțiunile lor au cauzat un prejudiciu material părților vătămate.

Totodată, oamenii legii au stabilit că activitatea acestora era bine determinată, fiecare din indivizi avea rolul său bine deteriminat în comiterea infracțiunii. Aceștia comunicau prin intermediul telefonul mobil, în timp ce unul urmărea victima prin magazin al doilea individ pătrundea în automobil și sustrăgea bunurile materiale. Indivizii au pătruns în automobilele de marca ”Mercedes GLC”, “BMW 740”, “Volvo S 90”.

Acțiunile lor au fost surprinse de camerele de supraveghere.

Astfel, în urma perchezițiilor efectuate la domiciliile bărbaților au fost depistate și ridicate bunurile sustrase din unitățile de transport, care ulterior urmau a fi comercializate de către aceștia.

Actualmente bănuiții sunt plasați în arest pentru un termen de 30 de zile. Aceștia sunt cercetați penal pentru furt, care conform legislației în vigoare prevede o pedeapsă cu închisoare pe un termen de până la 4 ani.

Totodată polițiștii continuă acțiunile speciale de investigație și urmărire penală, pentru documentarea învinuiților și stabilirea complicității lor și în alte cazuri analogice comise pe teritoriul mun. Chișinău.

 

Comentarii: 0  
 
TAGURI