VIDEO// 60 mii de țigarete ridicate de la frontiera moldo-ucraineană
2 Iulie 2020 13:33
Patrula mobilă a Direcției regionale Nord a fost alertată de prezența unor persoane străine aflate dincolo de linia de frontieră a Republicii Moldova. În urma acțiunilor întreprinse în zona de responsabilitate au fost depistate șase cutii pline cu țigări și obstacole mascate pentru spargerea cauciucurilor.

În această dimineață, mai exact la ora 02:50 patrula mobilă aflată în misiune de serviciu cu ajutorul complexului mobil de observare și detectare au observat șapte persoane și un mijloc de transport pe partea ucraineană. Imediat au fost informați reprezentanții Serviciului Grăniceresc de Stat al Ucrainei și solicitată grupa de intervenție a Sectorului Poliției de Frontieră Lipcani.

La scurt timp de la inițierea cercetărilor polițiștii de frontieră au găsit două cutii, ambalate în polietilenă de culoare neagră, și urme lăsate de un autoturism. Pe aceeași direcția, Lipcani – Podvirievca au mai fost depistate alte patru cutii pline cu produse de tutungerie de marca Winston, fără timbru de acciz. Mai mult, pe mijlocul drumului erau amplasate obstacole confecționate manual cu scopul deteriorării roților mașinii. Acestea erau mascate cu plante verzi.

În repercursiunea celor depistate, cele trei mii de pachete cu țigări și obiectele găsite au fost depozitate în camera de păstrare a corpurilor delicte a SPF Lipcani. Cazul este documentat în continuare de către polițiștii de frontieră din Direcția regională Nord în cooperare cu omologii ucraineni. Acțiunile vor derula până la elucidarea tuturor circumstanțelor și identificarea persoanelor implicate.

 

Comentarii: 0  
 
TAGURI