Peter Michalko spune că în șase ani autoritățile așa și nu au reușit să elucideze cazul fraudei bancare. E o piatră în grădina Maiei Sandu?
14 Septembrie 2020 17:20
Reforma justiției, furtul miliardului și combaterea corupției rămân principalele restanțe ale Republicii Moldova în relația cu Uniunea Europeană. Despre aceasta a vorbit ambasadorul european la Chișinău Peter Michalko, în cadrul unei întâlniri cu jurnaliștii.

“Sunt domenii în care nu vedem progrese care ar fi satisfăcătoare și aici continuăm să-i încurajăm pe cei care au responsabilitatea pentru decizii în Republica Moldova să facă lucruri pentru a schimba realitatea și a atinge standarde europene, necesare pentru funcționarea instituțiilor, după cum așteaptă cetățenii Republicii Moldova. Aici vorbim în continuare de reforma justiției care nu a fost realizată până acum. Vorbim de alte lucruri importante cum ar fi investigarea fraudei bancare și sunt 6 ani după ce a avut loc această crimă care a făcut daună de 12 la sută din PIB al țării și nu vedem nicio persoană pedepsită pentru această crimă. Vorbim despre promovarea mai departe a luptei împotriva corupției”, a declarat ambasadorul UE.

Precizăm că în ultimii șase ani, Maia Sandu s-a aflat la guvernare de mai multe ori. Aceasta a ocupat funcția de ministru al Educației în guvernele Alianței pentru Integrare Europeană. Iar în perioada iunie – noiembrie 2019, Maia Sandu a ocupat funcția de prim-ministru0 fiind în fruntea unui Guvern cu miniștrii propuși de Blocul ACUM PAS-PPDA.

Comentarii: 0  
 
TAGURI