VIDEO// Riscă până la 3 ani de închisoare pentru răpirea unui automobil
13 Octombrie 2020 12:09
Un minor în vârstă de 17 ani originar dintr-o localitate din r. Ialoveni, anterior atras la răspundere penală pentru comiterea mai multor infracțiuni de furt, a fost reținut de către ofițerii secției investigare infracțiuni a Inspectoratului de Poliție Ciocana din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, fiind suspectat de răpirea unui automobil.

Polițiștii Inspectoratului sec. Ciocana, au fost sesizați în dimineața zilei de 08 octombrie, de către un tânăr în vârstă de 21 ani, comunicând că i-a fost sustras automobilul de  marca ,, Peugeot”, pe care l-a parcat în curtea blocului de locuit de pe str. Maria Drăgan. Prejudiciul care i-a fost cauzat constituie 80 000 lei.

În cadrul acțiunilor de investigații polițiștii au stabilit că suspectul era cunoscut cu victima. La 07 octombrie, suspectul a venit în ospeție la partea vătămată, după care profitând de faptul că tânărul a mers la culcare acesta i-a sustras cheile de la automobil, după care a răpit automobilul și s-a deplasat într-o direcție necunoscută.

Astfel, în urma măsurilor întreprinse de către forțele de ordine suspectul în comiterea infracțiunii a fost reținut fiind escortat la inspectorat pentru audieri. În cadrul acțiunilor procesual penale individul și-a recunoscut vinovăția, comunicând că a răpit automobilul pentru a se plimba. Automobilul urmează a fi întors proprietarului.

Tânărul este cercetat penal pentru săvârșirea infracțiunii prevăzută de art. 192/1 CP  ,,Răpirea mijlocului de transport”, care conform legislației se pedepsește cu amendă în mărime de la 29 000 la 67 500 lei sau cu închisoare de la 1 la 3 ani.

 

Comentarii: 0  
 
TAGURI