FOTO Demnitarii, printre primii donatori de sânge
14 Iunie 2012 14:08
2990 0 trm.md
Mai mulţi membri ai Cabinetului de miniştri, deputaţi, edilul capitalei, reprezentanţi ai instituţiilor internaţionale în R.Moldova, dar şi oameni simpli, au donat sânge, în această dimineaţă, în cadrul campaniei de propagare a donării de sânge voluntare şi neremunerate.

La punctul mobil amplasat în grădina publică „Ştefan cel Mare şi Sfînt", au donat sânge ministrul Sănătăţii, Andrei Usatîi, ministrul de Externe, Iurie Leancă, ministrul Culturii, Boris Focșa, ministrul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, Marcel Răducan, ministrul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, Pavel Filip şi ministrul Apărării, Vitalie Marinuța.
Și primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, a donat în această dimineaţă sânge, menționând că acţiunea reprezintă dăruire de viaţă, și că ar trebui să doneze sânge cât mai mulţi cetăţeni, care nu sunt indiferenţi. Solicitat de jurnalişti, premierul Vlad Filat a menţionat că nu s-a pregătit în mod special pentru a-i fi recoltat sânge și că nu este prima dată când face acest lucru.
Iar preşedintele Parlamentului, Marian Lupu, solicitat de presă, a menţionat că donarea de sânge în scopuri terapeutice este un gest umanitar, un act de solidaritate umană şi că participă cu plăcere la acest eveniment.
Medicii le recomandă donatorilor să-şi i-a o zi liberă de la serviciu. Între orele 10.00- 15.00, punctele de colectare a sângelui vor fi amplasate în următoarele locaţii: Scuarul Grădinei Publice Ştefan cel Mare şi Sfânt, Complexul Comercial MallDova", (Viaduct Centru - Botanica) str. Arborilor 21 şi Centrul Naţional de Transfuzie a Sângelui, str. Academiei 11.
Ziua Mondială a Donatorului de Sânge este marcată, anual, pe 14 iunie, începând cu anul 2000. Genericul Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge din acest an este "Fiecare donator este un erou".
În R.Moldova, anual sunt colectate 80 mii de donări, care asigură asistenţa la circa 150 mii de bolnavi, dintre care 25 mii sunt asigurate de către donatorii voluntari.
Comentarii: 0  
 
TAGURI