Funcţionarii publici s-au ales cu indemnizaţii salariale mai mici
14 Iunie 2012 17:26
3106 0 noi.md
Parlamentul a redus cu 35% mărimea indemnizaţiilor acordate funcţionarilor de stat pentru anii de activitate în serviciul public. Un proiect de lege în acest sens a fost adoptat astăzi de către deputaţi.

Potrivit ministrului Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, Valentina Buliga, conform noului sistem de salarizare, funcţionarii publici vor beneficia de indemnizaţii unice în mărime de 15% din salariul de funcţie, determinat conform gradului şi treptei de salarizare în cazul încetării raporturilor de serviciu, pensionării anticipate ori obţinerii dreptului la pensie pentru limită de vîrstă.
Proiectul a stîrnit reacţie negativă din partea deputaţilor din Partidul Comuniştilor din Republica Moldova. Comunista Oxana Domenti a acuzat guvernarea că a modificat de nenumărate ori Legea salarizării, iar efectele nu sînt cele aşteptate de cetăţeni. „Aţi introdus un haos în legea salarizării”, a conchis Domenti.
Anterior, mărimea indemnizaţiilor pentru anii de activitate în serviciu public era în valoare de 50% din salariu lunar pentru fiecare an lucrat.
Comentarii: 0  
 
TAGURI