Platon, cu apelative murdare la adresa Maiei Sandu pentru că i-a deconspirat planurile
25 Noiembrie 2020 12:28
Controversatul om de afaceri, Veaceslav Platon reacționează nervos la acuzațiile președintelui ales Maia Sandu, liderul PAS, care a declarat recent că afaceristul, împreună cu actualul președinte Igor Dodon, ar pregăti, ceea ce a numit ea un nou furt de miliard.

„Este un delir al unui nebun”, a reacționat, aseară, Platon în emisiunea „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

Întrebat dacă ar plănui extragerea banilor chiar din rezerva BNM, Platon a declarat că pentru asta trebuie să ai un guvern al tău, un CNA, o procuratură a ta, BNM și bănci proprii. În aceleași timp, el nu avut replică la observația moderatoarei că ar fi în relații strânse cu Igor Dodon, care, potrivit presei și experților, ar controla toate acele instituții menționate mai sus.

Cât despre pretențiile sale față de unele foste instituții bancare care i-au aparținut în trecut, Platon a declarat că, recent, a fost adoptată o lege conform cărora băncile nu mai pot fi luate înapoi, dar, în schimb, poate fi pretinsă de la stat repararea prejudiciului. Asta ar însemna că Platon ar putea pretinde de la statul Republica Moldova sume mari în calitate de compensații financiare

Comentarii: 0  
 
TAGURI