(VIDEO) Ce pun la cale Platon și Borman, după ce au fost eliberați de Stoianoglo din pușcărie?
15 Ianuarie 2021 14:15
Raiderul Nr.1 din spațiul CSI, Veaceslav Platon, unul din capii grupărilor criminale din Republica Moldova, Oleg Pruteanu, cunoscut ca „Borman” au fost surprinși la o masă într-un local de lux din Chișinău. Ambii, condamnați la mai mulți ani de pușcărie, au fost eliberați anul trecut, după ce în fruntea Procuraturii Generale a venit Alexandr Stoianoglo.

O scurtă înregistrare video publicată de deschide.md i-a surpins pe cei doi într-o discuție amicală într-un local de lux. Nu se cunosc detaliile discuției, dar, se pare, îi leagă o prietenie mai veche, având și amici comuni, printre aceștia fiind și procurorul general, Alexandr Stoianoglo.

Amintim că Veaceslav Platon a fost condamnat în câteva dosare la 25 de ani de închisoare, iar alte câteva dosare erau încă în examinare când la cârma Procuraturii Generale a venit Alexandr Stoianoglo. La scurt timp după asta, în luna iunie 2020, Platon a fost eliberat și după asta a reluat presiunile și tentativele de preluare forțată a companiei Moldasig, a exercitat presiuni pe membrii Comisiei Naționale a Pieței Financiare și, se pare, intenționează și preluarea câtorva bănci.

Oleg Pruteanu, alias Borman, capul unei grupări criminale, a fost reținut în 2017. El figurează și într-o cauză penală deschisă în Federația Rusă. Pruteanu este acuzat de organizarea și gestionarea unei filiere de traficare a drogurilor din Spania în Federația Rusă. Potrivit procurorilor, gruparea sa ar fi transportat aproximativ 650 de kilograme de hașiș.

Comentarii: 0  
 
TAGURI