Un minor, printre participanții la cursa din parcul Valea Trandafirilor. Ce sancțiuni riscă?
25 Ianuarie 2021 10:26
Tinerii, în noaptea de 22 spre 23 ianuarie, în jurul orei 04:00, au încălcat regulile de circulaţie rutieră prin comportament agresiv, deplasându-se pe o alee din parcul Valea Trandafirilor din capitală.

Ieri, ofițerii Inspectoratului Național de Securitate Publică împreună cu Direcţia de Poliţie a municipiului Chişinău au indentificat persoanele. Cei care au săvârșit încălcarea s-au dovedit a fi 3 tineri cu vârsta de 16, 20 și 21 de ani, din Chișinău.

Tânărul de 21 de ani a fost sancționat pentru încălcarea prevederilor Regulamentului circulației rutiere, săvârşită prin manifestarea de comportament agresiv, procesul - verbal fiind expediat în Instanța de Judecată cu propunerea de a fi aplicată sancțiunea de 30 - 40 unități convenționale și 5 puncte de penalizare, cu privarea dreptului de a conduce vehicule pe o perioada de la 6 - 12 luni.

Cel de 20 de ani a luat în chirie un automobil de marcă BMW și l-a predat prietenului său minor, de 16 ani. Pentru că a predat conducerea mașinii unei persoane care nu deține permis de conducere, a fost sancționat cu 4500 de lei.

Pe numele minorului a fost întocmit proces – verbal pentru conducerea unui automobil fără permis de conducere, fiindu-i aplicată amenda de 3000 de lei, dar și pentru încălcarea RCR, săvârșite prin manifestare de comportament agresiv, fiind expediat procesul - verbal în Instanța de Judecată cu recomandarea agentului constatator de a fi aplicată amendă în mărime de 2000 de lei.

 

Comentarii: 0  
 
TAGURI