PD, PLDM și PCRM – declarații după prima întrevedere
14 Ianuarie 2015 09:01
2837 5 Inna Juminschi Democracy.MD
Prima întâlnire dintre reprezentanții partidelor PD, PLDM și PCRM a avut loc marți, 13 ianuarie. Potrivit membrilor partidelor care au participat în cadrul acestor negocieri, discuția a avut loc cu scopul de a preciza anumite aspecte ale eventualelor interacțiuni dintre aceste partide.

Prima întâlnire dintre reprezentanții partidelor PD, PLDM și PCRM a avut loc marți, 13 ianuarie. Potrivit membrilor partidelor care au participat în cadrul acestor negocieri, discuția a avut loc cu scopul de a preciza anumite aspecte ale eventualelor interacțiuni dintre aceste partide.

"Astăzi a avut loc prima întâlnire din cadrul acestul dialog. Toți cetățeniii care ne-au votat așteaptă să luăm decizii. Este datoria noastră de a depăși criza politică. Noi, comuniştii, ne dorim să aducem bunăstare în casele oamenilor, pace și bunăstare. PCRM este gata să-si asume o responsabilitate pentru dezvoltarea Republicii Moldova și ne-am înțeles cu colegii să continuam dinamica acestor discuții pentru ca să deblocăm situația politică", a declarat deputatatul comunist Artur Reșetnicov.

În același context, deputatul PLDM, Vadim Pistrinciuc, a declarant: „A fost un dialog, o comunicare, o consultare și a fost pe note pozitive. Toți interlocutorii au avut o părere comună că trebuie să asigurăm independența țării. Este o primă discuție, am discutat despre eventualele interacțiuni și priorități ale RM. Am discutat despre necesitatea unei interacțiuni dintre partide. Colegii cu care negociem au intenția ca să asigure o stabilitate în Moldova și să contribuie la un viitor mai bun și european”, a subliniat Vadim Pistrinciuc.

Deputatul PD, Sergiu Sîrbu, a spus că, chiar dacă există unele blocaje în negocieri, este necesar ca partidele să găsească toate căile și posibilitățile pentru a merge mai departe.

"Cred că timp nu mai avem și nu putem rămâne ostaticii unor supărări sau a unor ambiții unor lideri politici în defavoarea cetățenilor R.M. Dat fiind că avem unele blocaje în discuțiile cu PL trebuie să găsim toate căile pentru a debloca această situația. Am considerat că este util și necesar să avem un dialog cu PCRM", a spus deputatul PD, Sergiu Sîrbu. 

Membrii celor trei partide au spus că vor continua negocierile pentru a avea cât mai curând o guvernare funcțională și eficientă.

Totodată, PLDM și PD s-au arătat dispuse să continue negocierile cu PL, în vederea stabilirii unui numitor comun.

Reprezentanții partidelor au declarat că în scurt timp urmează să aibă loc următoarele runde de negocieri.

 

Comentarii: 5  
aliosa 14 Ianuarie 2015 09:20
0 (0)
Sa nu uitam ca aceste au fost doar niste discuti si nici intrun caz negocieri.
Liviu 14 Ianuarie 2015 09:39
0 (0)
Mai ca as saluta o intelegere intre acestea trei. Comunistii parca sunt mai sanatosi decat liberalii. Acestea din urma nu stiu ce inseamna interes de stat. Se gindesc numai la propriul buzunar.
Ina Stratulat 14 Ianuarie 2015 09:45
0 (0)
Da ce PL nu participa la negocieri ? se pare ca nea Ghimpu este ingimfat ca nu i se acorda fotoliu de presedinte. Cred ca ar fi bine dace nea Mihai ar mai coboro din nori si ar lua o decizie comuna la capul rece dar nu si cu amoruri proprii.
Andrei 14 Ianuarie 2015 10:12
0 (0)
Ca doar nu o sa il astepti vesnicie pe Ghimpu pina asta sa satura de schiat ori sa lansat tot felul de teorii prostesti, toate trei partide au fost votate pina la urma de cetatenii acestei tari, si au fost votati ca sa gasesca solutii viabile pentru a dezvolta tara mai departe, mai cu seama ca comunistii nu sunt un pericol la moment si nici nu pun in pericol cursul UE.
Dorin 14 Ianuarie 2015 11:42
0 (0)
Asta miroase a boicotare din partea lui Ghimpu, e cam greu sa gasesti limba comuna cu sizofrenici, dar am incredere in aspiratiile PD-ului si PLDm-ului care au demonstrat deja ca pot depasi situatiii de criza atunci cind e nevoie de a asigura stabilitatea in stat.
 
TAGURI