Negocieri între PLDM, PD și PL. Ce declarații au făcut liderii de partid
16 Ianuarie 2015 08:45
3482 4 Inna Juminschi Democracy.MD
O nouă rundă de negocieri a avut loc joi seara între PLDM, PD și PL. Liderii de partide au discutat despre viitorul noii coaliții. După aproape două ore de discuții,  liderii celor trei formaţiuni nu au reuşit să se înţeleagă nici de această dată.

O nouă rundă de negocieri a avut loc joi seara între PLDM, PD și PL. Liderii de partide au discutat despre viitorul noii coaliții. După aproape două ore de discuții, liderii celor trei formaţiuni nu au reuşit să se înţeleagă nici de această dată.

"Problema cheie la ora actuală este anume această abordare a colegilor din Partidul Liberal care insistă asupra funcției de președinte a RM să fie partajată. Această funcție nu poate fi partajată. Dacă își doresc cu adevărat să formeze această coaliție, vreau să vă spun că au la îndemână totul pentru ca să vină să creeze această coaliție", a declarat președintele PLDM, Vlad Filat. 

Președintele PD, Marian Lupu, a declarat că este săturat de învinuiri și vrea rezultate.

"Eu sunt săturat de învinuiri, sunt săturat de spectacole și poziționări, sunt dorit de rezultat. Pentru azi nu am nimic nou, nu am ce spune. O să ne mai întâlnim cu PL, o să mai discutăm. Moldovenii își aleg partide, nu străini. Trebuie să fie aleși în funcții din această țară. Cu PCRM avem discuții, nu negocieri. Dar când vom avea răspunsuri vom anunța. Indiferent de formulă. Unica preferință este continuarea politicii interne și externe. Vom avea o guvernare, cu PL sau fără. Noi suntem partide puternice”, a precizat Lupu. 

Totodată, reprezentanții PL au venit cu o listă de revendicări pentru crearea viitoarei coaliții.

"Noi am înaintat 14 puncte care trebuie să găsim răspunsul. Pentru unele trebuie să găsim răspunsul până la semnarea Acordului și altele după. Totul se învârte că PL vrea președinte și aici e problema. De fapt, problema nu este aici", a spus președintele PL, Mihai Ghimpu. 

Acesta a mai spus că alianța PLDM, PD și PCRM este hotărâtă de mult timp, însă este nevoie de PL ca să tragă de timp și să arate lumii și europenilor că ei vor o guvernare europeană, dar PL se opune .

 

Comentarii: 4  
Anatol 16 Ianuarie 2015 09:17
0 (0)
Stiti cum ese ca PL doar cere si vrea sa primiasca iar in schimba sa nu daie nimic.
Vasile 16 Ianuarie 2015 10:00
0 (0)
Liberalii nu sunt seriosi deloc si din cauza lor exista riscul sa avem noi anticipate. Zau ca Ghimpu si ortacii sai nu se gindesc deloc la oamenii din aceasta tara. Da toti s-au saturat de populismele pe care le promoveaza liberalii.
Viktor 16 Ianuarie 2015 10:26
+1 (1)
Cum sa se inteleaga daca acest Ghimpu se compoarta ca copil in perioada de menstruatie. De parca nu sau mai inteles pina acum, sa suparat ca nu iau data functii la egal ? pacat ca Ghimpu pune amorul propriu mai presus ca interesul tarii.
Pavel 16 Ianuarie 2015 16:39
0 (0)
Satuli nu doar Lupu, cam toti cetatenii, doar Dodon nu e satul de ghimpu caci asta e mana lui cereasca dintre Pro Europeni, e puntul in care poate barte si manipula cetatenii. Uite ca doar Ghimpu nu se trezeste la realitate si gata.
 
TAGURI