Nicolae Timofti va primi titlul de Doctor Honoris Causa. Care sunt meritele președintelui
6 Februarie 2015 16:40
2347 0 Sara Năstase Democracy.MD
Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, va fi decorat cu titlul Doctor Honoris Causa al Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, România. Ceremonia de decernare a titlului urmează să aibă loc în luna aprilie.

Potrivit profesorului univestitar Ştefan Purici, prorector al Universității Suceava, Nicolae Timofti va primi distincţia pentru merite deosebite în promovarea cursului de integrare europeană a Republicii Moldova, pentru contribuţia sa la aprofundarea relaţiilor dintre Republica Moldova şi România, precum şi pentru atenţia pe care o acordă Preşedinţia educaţiei şi formării tinerei generaţii.

Senatul Universităţii a aprobat acordarea titlului de Doctor Honoris Causa preşedintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti, încă din 2013. „Festivitatea de decernare ar putea avea loc în luna aprilie, însă asta depinde de programul domniei sale. Am programat evenimentul pentru data de 24 ianuarie 2015, însă a intervenit ceva şi preşedintele nu a mai putut ajunge. Acum estimăm un nou termen în luna aprilie”, a spus Purici, citat de ziarul local Monitorul de Suceava.

Ștefan Purici a precizat că la acest eveniment va fi invitat şi preşedintele României, Klaus Iohannis.

Comentarii: 0  
 
TAGURI