PCRM s-a întâlnit astăzi cu Timofti
13 Februarie 2015 14:41
3314 0 Inna Juminschi Democracy.MD
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova a avut astăzi o întrevedere cu preşedintele Nicoale Timofti. Deputații comuniști au declarat că sunt mereu gata pentru discuţii şi au propus formarea unui grup comun pentru identificarea şefului Cabinetului de Miniştri.

"Reieşind din situaţia creată în ţară, fracţiunea noastră propune domnului preşedinte Timofti, să convoace toate fracţiunile parlamentare, pentru a identifica o candidatură pozitivă care va face faţă lucrurilor. Am solicitat ca acest lucru să aibă loc rapid, sâmbătă, duminică, ori pe parcursul săptămânii viitoare", a declarat preşedintele fracţiunii parlamentare a PCRM, Violeta Ivanov.

Fiind întrebată de presă, dacă partidul ar putea înaintea propriul candidat spre a ocupa această funcţie, Violeta Ivanov a zis că este prematur să se discute acest subiect.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al preşedintelui ţării, Vlad Ţurcanu, a anunţat că mâine, 14 februarie, începând cu orele 10:30 vor continua consultările în cauză. Primii pe listă sunt reprezentanţii Partidului Socialiştilor, după care partidele proeuropene.

Democracy.MD menționează că, după consultarea fracţiunilor parlamentare, președintele ţării va desemna din nou candidatul pentru funcţia de premier, după ce noul Guvern condus de Iurie Leancă nu a primit votul de încredere al Parlamentului.

Comentarii: 0  
 
TAGURI