INTERVIU // Andrei Glavan, despre trupa care-i „RUPE” pe toți
23 Februarie 2015 14:21
4001 0 Inna Juminschi Democracy.MD
În showbizz-ul autohton, recent a apărut o nouă formație. Este vorba despre trupa „RUPT”, care a fost lansată în toamna anului 2014. În interviul ce urmează, solistul trupei, Andrei Glavan , ne va povesti atât despre sine, cât și despre noua formație.

-            -   Cine este Andrei Glavan?

Un fel de cântăreț. Zic un „fel de” pentru că nu le poți place tuturor. Am început facultatea de matematică și informatică, după care am ales să fac drept. Am studii medii muzicale, pe care le-am făcut la școala “Ion Creangă”. Doi ani în urmă am început să iau în serios muzica, deși tot timpul mi-a plăcut.

      -   Ai făcut juridică, teatru, matematică, comedy și acum faci muzică. Matematica și muzica sunt două extreme diferite. Ce te-a motivat să faci muzică?

A fost o schimbare în viața mea pe care eu o așteptam demult și nu știam drumul pe care voiam să merg. Și muzica a intervenit brusc, e ceea ce așteptam, de fapt.

-        Din câte știu scrii și versuri. Ce te inspiră?

Da, scriu și versuri, și muzică. Scriu ceea ce simt și ceea ce gândesc.

-        Ce trăiri ai avut când ai urcat prima dată pe scenă?

Pentru prima dată am urcat pe scenă în clasa 8-a, unde am cântat un cântec scris de mine. Am avut multe emoții, bineînțeles, de fiecare dată când urc pe scenă am emoții. 

-        Ai participat la concursul Moldova are Talent. Povestește-ne ceva despre experiența de acolo.

A fost un moment plăcut, unde am făcut cunoștință cu mulți oameni, și am devenit chiar și prieteni, cum ar fi Tatiana Cerga, Nicu Țarnă. În general, mă bucur că în Moldova este un asemenea concurs, unde oamenii pot să demonstreze ce talente au și să se afirme cumva.

-        În toamna anului trecut a fost lansată trupa RUPT din care faci parte în prezent. De unde a venit ideea creării unei asemenea trupe?

Echipa s-a format foarte brusc. Eu făceam mini-concerte, cântam prin diferite localuri și făcusem cunoștință cu un băiat care era regizor și lucra la un clip de-a lui Alex Calancea. Eu i-am dat să asculte niște cântece de-ale mele, pe care întâmplător le-a auzit și Alex și s-a interesat cine cântă. Apoi Alex m-a telefonat, ne-am întâlnit, i-a plăcut cum cânt și chiar a doua zi mi-a propus să ieșim pe scenă la Filarmonică să cântăm împreună. Ne-a reușit de minune și am decis că ar fi bine să facem o trupă.

-        Ce semnifică denumirea RUPT?

Denumirea a venit întâmplător. Rămăsese vreo trei zile până la lansare și ne gândeam ce denumire să-i dăm trupei, și uitându-ne la niște clipuri ziceam că acesta rupe, aici am rupt, și-am zis că, hai să fie RUPT.

-        Cum e să colaborezi cu Alex Calancea?

Ne înțelegem foarte bine cu Alex, cu toate că el este un om complicat. Când vii la repetiții auzi numai țipete, dar după repetiții noi suntem prieteni. El zice în față ce are de zis și știe când trebuie să muncească și cânt să se distreze.  Eu îl admir și-l stimez mult.

-        Ce stil de muzică preferați?

Funk-rock, dar uneori deviem.

-        În ce limbi cântați?

Cântăm mai mult în engleză. Avem cântece și în română, și în rusă. Dar mai aproape de noi e engleza.

-        Mulți interpreți începători aleg Eurovisionul drept pistă de lansare și de promovare. V-ați propus să participați în cadrul acestui concurs internațional?

Nu, nu cred. Acesta este un concurs foarte mare și se pune accent pe show. Noi cântăm rock, cântecele noastre nu sunt de Eurovision. Cred că acest concurs este un fel de publicitate, la care trebuie să participe tinerii începători și care doresc să se arate lumii.

-        Cânți deja de 2 ani și ceva. Ai cântat prin localurile capitalei, ai participat la câteva concerte, ai fost la Moldova are Talent. Care este următorul pas?

Eu m-am regăsit în muzică și cred că restul vieții asta și voi face. Mie tot timpul mi-a plăcut muzica și nu înțeleg de ce abia acum m-am apucat și nu mai devreme, pentru că acesta este unicul lucru de care nu mă pot sătura. În fiecare zi vin la repetiții cu plăcere și aștept să vină mai repede dimineața să merg iar la repetiții.

La moment lucrăm asupra unui nou album, dorim să-l lansăm primăvara și facem repetiții în fiecare zi. Vrem să venim cu un produs bun care să ne placă atât nouă, cât și publicului.

 

 

Comentarii: 0  
 
TAGURI