Deputaţii la ultima şedinţă: Am avut o sesiune fierbinte
13 Iulie 2012 13:50
3269 0 info-prim.md
Deputaţii au ieșit în vacanţă. La ultima şedinţă a plenului Parlamentului, parlamentarii au spus că au avut o sesiune fierbinte, plină de provocări, scindări, dar şi reuşite. Dacă deputaţii din Alianţa pentru Integrare Europeană au lăudat mai mult activitatea din această sesiune, atunci deputaţii neafiliaţi au declarat că majoritatea parlamentară a fost iresponsabil.

Deputaţii au ieșit în vacanţă. La ultima şedinţă a plenului Parlamentului, parlamentarii au spus că au avut o sesiune fierbinte, plină de provocări, scindări, dar şi reuşite. Dacă deputaţii din Alianţa pentru Integrare Europeană au lăudat mai mult activitatea din această sesiune, atunci deputaţii neafiliaţi au declarat că majoritatea parlamentară a fost iresponsabilă, transmite Info-Prim Neo.

Preşedintele fracţiunii Partidului Liberal Democrat, Valeriu Streleţ, a declarat că sesiunea de primăvară-vară a fost deloc simplă, cu lipsirea opoziţiei de la plenare, apeluri la dezordine şi nesupunere civică. „Am reuşit finalizarea adoptării proiectelor care condiţionau avansarea Republicii Moldova la o nouă fază de atingere a obiectivelor strategice. Dar totodată am trecut prin acţiuni publice artificiale, prin campanii mediatice de scindare a societăţii. A fost o sesiune fierbinte, cea mai încărcată şi tensionată, dar am rezistat şi ne-am consolidat”, a spus Valeriu Streleţ.
Preşedintele fracţiunii Partidului Democrat, Dumitru Diacov, a declarat că cea mai mare realizare a deputaţilor a fost finalizarea crizei politice care a dominat Republica Moldova în ultimii ani. „Acest fapt a oferit posibilitate să reuşim şi să încercăm să realizăm promisiunile făcute la început de mandat, să fim la sfârşit de sesiune mai buni, mai deştepţi şi mai pregătiţi. Dar, câteodată prea des, ne supăram şi aceasta lasă o amprentă rea pentru societate. În această sesiune nu am reuşit să aducem liniştea şi pacea pe pământul moldovenesc şi să dăm siguranţă că păşim spre un viitor sigur”, a spus Dumitru Diacov.
Liderul fracţiunii Partidului Liberal, Ion Hadârcă, a menţionat că deputaţii liberali au fost cei mai harnici la elaborarea proiectelor de lege: 35 la număr, 11 dintre care au devenit legi. Deputatul a declarat că majoritatea parlamentară nu a împărţit echitabil funcţiile în Biroul permanent şi în comisii. Ion Hadârcă a mai spus că Parlamentul nu a reuşit să adopte un nou Cod al Educaţiei, precum şi unul al Audiovizualului.
Igor Dodon, liderul grupului socialiştilor, a declarat că deputaţii din AIE şi din fracţiunea Partidului Comuniştilor sunt nişte cinici. „Am început sesiunea fără fracţiunea comuniştilor şi o finalizăm fără fracţiunea comuniştilor. Noi v-am oferit şansa de asigura creşterea economică, de a rezolva cele mai stringente probleme. Dar aţi fost pasivi şi nu aţi ţinut cont de propuneri. Mai bine aţi prelungi sesiunea, dar voi doriţi mai repede să plecaţi. Vacanţă plăcută!”, a spus deputatul.
Deputatul neafiliat Mihai Godea a declarat că realizarea cea mai mare a fost alegerea preşedintelui şi depăşirea crizei politice. Totodată parlamentarul a acuzat alianţa că nu este responsabilă şi că nu a îndeplinit angajamentele luate la alegerea preşedintelui.
Deputaţii vor reveni din vacanţă la începutul sesiunii toamnă-iarnă.
Comentarii: 0  
 
TAGURI