Familiile care au suferit de pe urma exploziei într-un bloc de locuit din Cantemir vor primi ajutor din partea Guvernului
6 Mai 2015 12:24
Guvernul va acorda ajutor oamenilor care au avut de suferit de pe urma exploziei într-un bloc de locuit din Cantemir. Subiectul a fost discutat în cadrul ședinței de ieri a Executivului. Prim-ministrul Chiril Gaburici a cerut instituțiilor responsabile să estimeze pagubele exploziei, care a avut loc luni, 4 mai, într-un bloc de locuit din orașul Cantemir. În urma deflagrației, 15 familii au rămas fără locuință și fără acte de identitate.
„Rog Serviciul Situaţii Excepţionale, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, autoritățile locale să se implice în identificarea resurselor necesare pentru construcția sau reparația blocului. Să găsim bani în fondul de rezervă al Guvernului. Dacă e necesar, să se implice și autoritățile locale pentru susținerea familiilor care au avut de suferit de pe urma exploziei”, a subliniat Premierul.
Totodată, șeful Executivului a solicitat Ministerului Tehnologiei Informației și Comunicațiilor și Ministerului Justiției să elibereze gratuit, în termeni restrânși, actele de identitate care au ars în timpul deflagrației. De asemenea, Chiril Gaburici a cerut să fie deschis un cont bancar de colectare a fondurilor pentru ajutorarea familiilor sinistrate.
În context, Premierul a rugat ministrul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor să-i prezinte soluțiile identificate pentru asigurarea celor 15 familii sinistrate cu locuințe permanente și de sumele necesare.
Comentarii: 0  
 
TAGURI