Mai multe întreprinderi moldovenești își vor relua exportul în Federația Rusă
12 Iunie 2015 12:26
Un șir de întreprinderi din Republica Moldova își vor relua exportul de mere, pere, gutui proaspăt, caise, vișine și cireșe, piersici, nectarine, prune și porumbele proaspete în Federația Rusă.
Anunțul a fost făcut de către Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), care menționează că decizia a fost luată de partea rusă în urma vizitelor recente ale reprezentanților instituțiilor la Serviciul Federal Fitosanitar de Stat al Federației Ruse (Rosselihoznadzor).
Rosselihoznadzor anunță că oferirea dreptului de export în acest caz are calitate de experiment și se bazează, inclusiv, pe constatarea lipsei elementelor supuse carantinei fitosanitare în produsele moldovenești la exportul de mere.
Permisiunea a fost dată sub garanția ANSA din Republica Moldova, este comunicată tuturor direcțiilor teritoriale ale Rosselihoznadzor și intră în vigoare de astăzi, 12 iunie 2015.
Menționăm că lista întreprinderilor care au primit posibilitatea de export e limitată: SRL “GRIMAFRUCT”, SRL „Agrodenidan”, SRL „Maidan Grup”, SRL „Unit-Olimp”, SRL „Altîn Alma”, SRL “Bacaian Com”, SRL “Oguzagroprom”, Colhoz “Pobeda”, precum şi cele „din raioanele Grigoriopol, Dubăsari, Camenca, Râbniţa şi Slobozia ale Republicii Moldova”.
 
 
Comentarii: 0  
 
TAGURI