De azi începe un nou an de studii; Află ce le-au urat elevilor Filat și Voronin
3 Septembrie 2012 11:34
6167 0 Democracy.md
Astăzi, 3 septembrie, este prima zi a unui nou an de studii pentru cca 380 de mii de elevi din Republica Moldova, dintre care aproximativ 35 de mii de copii au mers în clasa întâi. După cum informează Ministerului Educaţiei, din totalul elevilor din învăţămîntul preuniversitar, cca 140 de mii sunt elevii din învăţămîntul primar, cca 180 de mii – elevi din învăţămîntul gimnazial şi aproximativ 59 de mii de elevi din liceu.

Astăzi, 3 septembrie, este prima zi a unui nou an de studii pentru cca 380 de mii de elevi din Republica Moldova, dintre care aproximativ 35 de mii de copii au mers în clasa întâi.

După cum informează Ministerului Educaţiei, din totalul elevilor din învăţămîntul preuniversitar, cca 140 de mii sunt elevii din învăţămîntul primar, cca 180 de mii – elevi din învăţămîntul gimnazial şi aproximativ 59 de mii de elevi din liceu.
Prima oră a zilei de astăzi a fost rezervată pentru explicarea elevilor a semnificației simbolurilor de stat ale Republicii Moldova, a drapelului, stemei şi a imnului, precum și pentru omagierea lui Ion şi Doina Aldea-Teodorovici, având genericul "Ion şi Doina Aldea-Teodorovici - tribuni ai idealurilor naţionale".
Prim-ministrul Vlad Filat nu a ezitat să menționeze importanța zilei de astăzi, adresând un mesaj de felicitare cu ocazia începerii unui nou an de studii tuturor elevilor, profesorilor și, nu în ultimul rând, părinților. “În numele Guvernului şi al meu personal, vă salut cordial pe toţi cei ce aţi revenit azi, după o vacanţă lungă şi cu mult soare, în şcoala natală şi, în mod special, pe cei care vor păşi pentru întîia dată pragul şcolii.”
De asemenea, Vlad Filat a atenționat că Guvernul va avea grijă să raționalizeze și să întrprindă măsuri în vederea îmbunătățirii condițiilor necesare desfășurării procesului educațional. “Guvernul Vă asigură că sistemul educaţional reprezintă unul din domeniile prioritare ale statului şi aici întreprindem un şir de măsuri în vederea creării condiţiilor favorabile pentru activitatea corpului pedagogic şi a elevilor, pentru îmbunătăţirea bazei tehnico-materiale a instituţiilor de învăţămînt, ca procesul educaţional să corespundă standardelor contemporane”.
La rândul său, Preşedintele PCRM, Vladimir Voronin, a participat la careul de la Liceul teoretic Natalia Gheorghiu din sectorul Râşcani al Chișinăului, în cadrul căruia a ținut un discurs de felicitare. "Calea spre cunoştinţe, spre ştiinţa vieții este un lucru foarte serios şi responsabil. Este o muncă grea. Eu vă felicit şi vă doresc ca acest an de studii să vă aducă noi acumulări de cunoştinţe, dezvoltare fizică şi spirituală", a spus Vladimir Voronin.
Democracy amintește că, în scopul eficientizării procesului educaţional, începând cu noul an de studii, 27 de instituţii de învăţămînt vor fi lichidate, iar alte 48 de instituţii – reorganizate.
Comentarii: 0  
 
TAGURI