Fără probe privind implicarea lui Filat, dar cu mărturia cumnatului său că a gestionat companii implicate în furtul de la BEM
21 August 2015 14:40
Procurorul CNA Adriana Bețișor a declarat astăzi după ședința care a avut loc la Judecătoria Buiucani că la moment nu există probe sau informații că Vlad Filat ar fi implicat în schema de spălare de bani la BEM de care sunt învinuite persoanele din dosarul Caravita. Reamintim că procurorii CNA au spus azi  că unul din învinuiții pe cazul Caravita, Ion Rusu, care este cumnatul și nașul de cununie al lui Vlad Filat, a recunoscut că a gestionat companii implicate în furtul de la BEM.

Anterior presa a scris că în spatele schemei companiei Caravita de fraudare a Băncii de Economii ar sta liderul PLDM Vlad Filat.  Doi din cei patru învinuiți în dosarul Caravita sunt rudele ex-premierului  - fondatorul Caravita, Vladimir Rusu este nepotul liderului PLDM, iar Ion Rusu, care a recunoscut că gestiona companii implicate în furtul de la BEM, este cumnatul și totodată nașul de cununie al lui Vlad Filat.

”La momentul actual nu există probe sau informații precum că Vlad Filat ar fi implicat în infracțiunile care li se incriminează familiei Rusu”, a declarat procurorul Adriana Beţişor.

”Rusu Ion a recunoscut și și-a asumat unele acțiuni, în special gestionarea personală a unor companii care sunt implicate în tranzacțiile suspecte cu banii de la Banca de Economii”, a spus Bețișor. Reieșind din acestea, judecătorii au decis schimbarea măsurii de arest pentru fondatorul Caravita, Vladimir Rusu, fiind mutat din izolator în arest la domiciliu.  Decizia a fost motivată prin faptul că activitatea lui Vladimir Rusu în gestionarea Caravita ar fi fost formală. 

Amintim că în luna iulie, patru persoane din administraţia întreprinderii "Caravita" au fost reţinute şi ulterior arestate, fiind bănuite de spălare de bani de la Bănca de Economii.

 

Comentarii: 0  
 
TAGURI