FOTO // Parada portului popular, în centrul Capitalei. Ce ținute au fost prezentate
28 August 2015 09:18
Joi, 27 august 2015, în Piața Marii Adunări Naționale a avut loc o Paradă a portului popular, acțiune ce face parte din suita de manifestări organizate de Ministerul Culturii cu prilejul Zilei Independenței Republicii Moldova.

În cadrul evenimentului, membrii Ansamblului Național Academic de Dansuri Populare „JOC” și ai altor colective notorii au defilat în costume tradiționale. De asemenea, cele 23 de ansambluri de muzică și dans popular și formații folclorice sosite la sărbătoare din mai multe localități ale țării au prezentat costumele autentice din diferite regiuni ale Republicii Moldova.

„Datorită înaintașilor noștri care au marcat cu litere de aur istoria neamului nostru Ziua de 27 august, astăzi putem vedea în casa noastră și în inimile noastre tricolorul, putem vorbi nestingherit limba română și putem purta costumul nostru popular pe care, apropo, femeile bătrâne când îl țeseau în vechime și rosteau o rugăciune”, a declarat în discursul său rostit în fața publicului, ministrul Culturii Monica Babuc.

Menționăm că programul manifestărilor culturale desfășurate de către Ministerul Culturii a inclus și un concert cu evoluarea Orchestrei Simfonice a Filarmonicii Naționale, sub bagheta lui Mihai Agafița, un moment de etno-folk cu Valy Boghean.

De asemenea au evoluat artiști de muzică ușoară, cu participarea celor mai îndrăgiți interpreți printre care Iurie Sadovnic, Viorel Burlacu, Natalia Barbu, Ion Rață, Ana Puică, Adrian Ursu, Vitalie Dani, Pavel Parfeni și formația DoReDoS.

Sărbătoarea dedicată Zilei Independenței a culminat cu un foc de artificii la ora 22.00, urmat de spectacolul ”Hai să dăm mână cu mână”, susținut de către Orchestra Națională de muzică populară “Lăutarii”, dirijată de maestrul Nicolae Botgros.

 

Comentarii: 1  
Andrei 28 August 2015 17:32
0 (0)
Woww ce frumos, bravo lui Babuc ca a lansat aceasta idee si s-a implicat in realzarea ei.
 
TAGURI