Două companii străine vor lansa proiecte investiţionale în Republica Moldova
8 Septembrie 2015 09:41
Două companii străine vor lansa proiecte investiţionale în Republica Moldova în viitorul apropiat. Este vorba de construcția/reconstrucția spaţiilor industriale la Cahul (circa 30 de mii de metri pătraţi) şi la Străşeni (circa 20 de mii de metri pătraţi). Un anunț în acest sens a fost făcut de Preşedintele Asociației Patronale din Industria Prelucrătoare (APIP), Marin Ciobanu, la întrevederea cu premierul Valeriu Streleț.

Datorită acestor proiecte, în Republica Moldova vor fi create circa 7 mii locuri de muncă în sudul şi centru republicii.

Potrivit lui Marin Ciobanu, aceste proiecte ar putea fi realizate pe parcursul a doi ani şi vor contribui esenţial la dezvoltarea economică a ţării.

Totodată, în cadrul întrevederii s-a discutat despre situaţia actuală din ramura industrială, aspectele principale care influenţează dezvoltarea afacerilor şi atragerea investiţiilor în industria prelucrătoare a Republicii Moldova, precum și perspectivele de relansare a acesteia.

Prim-ministrul Valeriu Streleţ a menţionat că Republica Moldova are nevoie de  investiţii străine directe şi a dat asigurări că Guvernul va susţine astfel de proiecte,  inclusiv prin acordarea facilităților administrative şi vamale, şi prin contribuţii investiţionale în infrastructură. Premierul a mai subliniat importanţa formării profesionale a angajaţilor întreprinderilor nou-create, asigurarea condiţiilor bune de activitate şi acordarea salariilor competitive.

Menționăm că Asociația Patronală din Industria Prelucrătoare a fost creată acum doi ani şi întruneşte peste 20 de companii care activează în ţara noastră.

Comentarii: 0  
 
TAGURI