Moldasta a rămas fără bani! Unii angajaţi vor fi disponibilizaţi
23 Octombrie 2015 12:30
Moldasta, compania responsabila de dirijarea zborurilor, va fi reorganizată. Astfel, o dispoziție în acest sens a fost semnată de ministrul Transporturilor, Iurie Chirinciuc.

Totodată, adjunctul acestuia, Sergiu Bucătaru a declarat că o parte din angajații întreprinderii vor fi disponibilizați. În prezent, salariile unor angajaţi de la Moldatsa depăşesc şi 30 de mii de lei lunar.

”Noi nu putem spune la ziua de azi câți angajați vor fi disponibilizați, dar făcând trimitere la actul Inspecției Financiare s-a constatat că compania Moldatsa are un surplus de angajați. Compania Moldatsa are circa 350 de angajați, dintre care 90 de dispeceri. Moldatsa are nevoie de un personal de maxim 200 de persoane”, a specificat Bucătaru.

Acum jumătate de an, un tribunal din Bruxelles a blocat resursele financiare, acordate pentru serviciile de navigație aeriană de către Eurocontrol - organizație europeană care coordonează traficul aerian în 41 de state.

De asemenea, şeful de la Moldasta susţine că problemele au apărut după ce o instanţă de la Bruxelles ar fi decis în luna aprilie să le blocheze conturile, din cauza unui litigiu cu o companie din Ucraina. Astfel Moldatsa a rămas fără 85 la sută din bugetul total.

”În cazul în care compania Moldatsa era să-și minimizeze cheltuielile și timp de câteva luni se acumula o anumită rezervă financiară, acest fapt le-ar fi permis să activeze o perioadă mai îndelungată chiar și dacă aceste plăți erau sistate”, a precizat viceministrul Transporturilor.

Potrivit lui Sergiu Bucătaru, administrația companiei primea salarii prea mari. Mai mult decât atât, oficialul a recunoscut că cheltuielile de personal au crescut după ce au fost create un șir de funcții suplimentare.

Comentarii: 0  
 
TAGURI