Ruşii, dispuşi să cumpere toate fructele şi legumele din Transnistria
26 Octombrie 2015 16:32
Mai mulţi oameni de afaceri din Rusia care deţin reţele de supermarketuri au anunţat că sunt dispuşi să cumpere toate fructele şi legumele din Transnistria, încheind contracte cu majoritatea producătorilor pe care i-au vizitat recent.

Astfel, potrivit novostipmr.com, proprietarii companiilor care gestionează 30 de reţele de supermarketuri din Rusia au vizitat săptămâna trecută regiunea transnistreană. Administraţia ilegală de la Tiraspol anunţă că întreprinzătorii ruşi sunt interesaţi de o colaborare foarte intensă cu producătorii din Transnistria, iar fructele şi legumele vor ajunge nu doar într-o regiune din Rusia, dar şi în toată ţara.

În acelaşi timp, reprezentanţii „ministerului economiei” din stânga Nistrului susţin că ruşii sunt disponibili să ajute producătorii din regiune şi cu investiţii. Astfel, agenţii economici din Rusia au menţionat că, la încheierea contractelor cu producătorii din Transnistria, vor investi o parte din bani în afacerea agricolă a acestora pentru ca să se poată obţine volume mai mari de fructe şi legume destinate pieţei ruse.

Aceeaşi sursă a precizat că investitorii din Rusia au declarat că doar o reţea de supermarketuri din Rusia are capacitatea de a plasa pe rafturi întreaga producţie de fructe şi legume din regiune, însă sunt dispuşi să achiziţioneze şi loturi mici de produse din Transnistria.

„Am trecut la etapa când înţelegerile noastre sunt puse în practică. Dacă anterior erau doar discuţii, acum investitorii ruşi au încheiat contracte cu toţi producătorii agricoli pe carte au reuşit să-i viziteze”, a precizat reprezentantul „ministerului economiei” din regiune, Fedot Ţîbulski.


Comentarii: 0  
 
TAGURI