Belarus preconizează să sporească exportul de produse petroliere în Republica Moldova
27 Octombrie 2015 13:02
Belarus preconizează să sporească exportul de produse petroliere în Republica Moldova. Declaraţii în acest sens au fost făcute de către reprezentanții Ambasadei Belarusului în Moldova.

Astfel, aceştia au menționat că exportul de produse petroliere din Belarus în Moldova în acest an s-a redus cu circa o treime din cauza unor motive obiective, însă Belarus este dispus să majoreze livrările la prețuri competitive.

În afară de aceasta, acum se negociază cu companiile petroliere moldovenești ca la stațiile PECO din Moldova produsele petroliere belaruse să fie comercializate separate, sub un brand special care să indice că ele sînt produse în Belarus.

Reprezentanții Ambasadei Belarusului în Moldova au menționat că țara lor livrează în Moldova produse petroliere de calitate înaltă care se bucură de cerere și sînt apreciate de consumatori, însă nu toți știu că ei folosesc anume produse petroliere belaruse, deoarece acestea sînt procurate de companiile moldovenești pe piața angro și sînt comercializate prin rețeaua de stații PECO fără a se preciza proviniența lor.

Anterior ”Compania petrolieră belarusă” a anunțat că intenționează să se lanseze pe piața cu amănuntul din Moldova.

Potrivit datelor oficiale, în ianuarie-august 2015, Belarus a exportat în Moldova 64,4 mii tone de produse petroliere în valoare de 34,8 milioane de dolari SUA, cu 30% mai puțin în expresie fizică și cu 58% mai puțin în expresie valorică, comparativ cu perioada similară a anului 2014.


Comentarii: 0  
 
TAGURI