Festivalul Internațional de Șah "Toamna Moldovei 2012" cu rezultate frumoase pentru Rezina
13 Noiembrie 2012 14:32
  În perioada 27 octombrie-04 noiembrie curent, la Școala de sport nr.7 specializată în șah, din Chișinău s-a desfășurat Festivalul Internațional de Șah "Toamna Moldovei 2012", care s-a dovedit a fi destul de rodnic pentru tinerii șahisti din Rezina. Astfel, Ludmila Sandețcaia, categoria Fete, grupa de vîrsta pina la 9 ani, a devenit învingătoare, clasîndu-se pe locul 1. 

 

 
   Un alt tînar șahist rezinean, Ilie Martinovici (Baieti, grupa de vîrsta pîna la 9 ani) a ocupat locul 4. Vasile Lefter(Baieti, grupa de virsta pina la 12 ani) a cucerit locul 20 din 47 de participanti. Locul 30 în aceeași categorie i-a revenit tot unui rezinean - Anton Pavlenco, care a participat pentru prima oara într-o competiție de asemenea talie. Potrivit dlui Petru Gulica, învățătorul tinerilor șahisti rezineni, a fost un rezultat destul de bun pentru Anton. Pe lînga cupe și diplome, cîștigătorii s-au bucurat și de premii bănești.
   În viitorul apropiat, a menționat Dl Gulica, numărul copiilor doritori de a patrunde in tainele jocului minții are toate sansele să crească. În instituțiile de învățămînt din Ignatei, Cuizauza și Ciniseuți vor fi create clase specializate de sah.
În curînd, 20 de copii din aceste școli vor veni la Rezina, unde se vor intilni cu semenii lor, care, practicind sahul de ceva timp, au reusit să înregistreze și succese frumoase.
 

 

Comentarii: 0  
 
TAGURI