Renato Usatîi a donat 650 de mii de lei Universităţii de Stat „Alecu Russo” din Bălţi
28 Octombrie 2015 11:30
Liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi a participat la conferinţa dedicată aniversării a 70 de ani a Catedrei de studii slavone a Universităţii de Stat „Alecu Russo” din Bălţi.

De asemenea, la conferinţa organizată cu această ocazie, au participat Ambasadorul Federaţiei Ruse în Moldova, Farit Muhametşin, conducătorul reprezentanţei „Rossotrudnicestvo” în Moldova, Valentin Rîbiţkii, rectorul Universităţii Slavone, Tatiana Mlecico, doctori în ştiinţe filologice din Rusia şi Ucraina.

„De fiecare dată când vorbesc în incinta universităţii pe care am absolvit-o, pentru mine este foarte emoţionant şi responsabil. Am văzut profesorii mei, cărora le voi fi recunoscător toată viaţa. Inima mi s-a umplut de emoţii, iar gândurile – de amintiri. Sunt moldovean şi mă mândresc cu asta, dar aşa s-au creat circumstanţele că am făcut studii în limba rusă şi la şcoală, şi la universitate. Sunt bucuros că şi astăzi, când multe universităţi se confruntă cu problema predării în limba rusă, Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălţi, păstrează şi dezvoltă Catedra de studii slavone”, a menţionat Usatîi.

Primarul municipiului Bălţi a donat Catedrei de studii slavone o colecţie de dicţionare de limbă rusă. După o discuţie cu rectorul, în cadrul căreia au fost abordate problemele legate de aşa-zisa optimizare, Renato Usatîi a decis să doneze universităţii pe care a absolvit-o, 650 de mii de lei: câte 50 de mii de lei pentru fiecare catedră.

„Conducerea şi colectivul pedagogic vor decide unde vor investi aceşti bani. La o catedră există insuficienţă de calculatoare, la alta – a materialelor didactice. Înţeleg că toate problemele nu pot fi soluţionate dintr-o singură dată, de aceea voi continua să ajut Universitatea „Alecu Russo” şi în continuare”, a concluzionat Renato Usatîi.

Comentarii: 0  
 
TAGURI