Directorul CNA, Viorel Chetraru susţine că ştie unde se află miliardul furat din bănci
28 Octombrie 2015 13:00
Directorul general al Centrului Naţional Anticorupţie, Viorel Chetraru, a declarat că a identificat unde a fost ascuns miliardul de dolari furat din băncile devalizate. În acest sens, Chetraru consideră că revedincările opoziţiei privind demisia sa şi a procurorului general sunt orientate pentru „a dezechilibra activitatea structurilor de forţă”.

Astfel, în cadrul unui interviu acordat agenţiei „Infotag”, Viorel Chetraru a menţionat că eficienţa în lupta cu corupţia este la un nivel foarte jos din cauza că insituţia nu deţine destule pârghii pentru ca această luptă să fie dusă până la capăt.

„Un cetăţean de rând, un contribuabil onest îşi doreşte ca funcţionarul corupt să facă ani grei de închisoare, iar averea sa, acumulată ilegal, apartamente, case, automobile, conturi bancare să fie transferate în proprietatea statului. CNA în ultimii cinci ani iniţiază anual până la 500 dosare pentru corupţie. Şi este vorba doar despre cazurile depistate. Iar cifra reală a sentinţelor pronunţate pe acestea este mizeră – 1%”, a precizat directorul CNA.

Referitor la revendicările protestatarilor şi ale aopoziţiei privind demisia sa şi a procurorului general, Viorel Chetraru consideră că sunt condiţionate de dorinţa opoziţiei de a dezechilibra activitatea structurilor specializate.

„Nu exclud că de acest haos sunt interesaţi şi unii membri ai actualei guvernări. Între liderii coaliţiei de guvernare există divergenţe şi nu este un secret. Iar opoziţia pe fundalul situaţiei dificile din ţară „interceptează puterea” – este dreptul şi dorinţa lor”, a menţionat Chetraru.

Potrivit şefului CNA, dosarul ex-pereşedintelui Băncii de Economii, Grigore Gacichevici, care este acuzat de acordarea creditelor neperfromante este deja „pasat” de doi ani de la o instanţă la alta. Prin urmare, Viorel Chetraru, susţine că o asemenea tergiversare este inadmisibilă şi că intenţionează să schimbe această stare de lucruri. În acelaşi timp, directorul CNA susţine că a găsit deja unde se află miliardul furat.

„Este o situaţie complicată. Dar am reuşit să identificăm majoritatea adreselor prin care au fost transferaţi banii. Am fost ajutaţi de structurilor internaţionale din domeniu. În lumea tehnologiilor moderne nu poate fi ca o sumă mare de bani pur şi simplu să dispară. A fost stabilit întregul mecanism de sustragere. O altă problemă acum o constituie metodele de returnare a resurselor”, a precizat Viorel Chetraru. 

Comentarii: 1  
petru 28 Octombrie 2015 20:14
0 (0)
Chetraru se dă în spectacol cu ”descoperire miliardului furat” ori de cate ori i se cere demisia sau aceasta planeaza de asupra lui. General de papura, de altfel ajuns general din mana lui Filat pe langa care s-a cocoșat și a facut aoprt ca orice Jujuca ordinar.... DCe cand se tot lauda cu miliardul gasit pana acu, altul demult il aducea.. Poate ca l-ar fi adus si el, dar are nevoie de ”razresenia” lui Plaha..... iar razresenia e la pripon, penttru ca adrsele din strainatate, pe care le-a tot indicat de la caz la caz Chetraru sunt din zona - e clar din care zona, a lui Plaha.
 
TAGURI