Şase persoane au fost reţinute de oamenii legii pentru comercializarea heroinei
9 Noiembrie 2015 17:00
Şase persoane, cu vârste cuprinse între 23 și respectiv 39 de ani, din Chișinău și Rezina au fost reţinute de oamenii legii  pentru comercializarea heroinei. Activitatea ilegală a grupării  specializate în comercializarea substanțelor narcotice a fost documentată timp de trei luni  şi a fost destructurată  de angajații Direcției antidrog a Inspectoratului Național de Investigații.

Polițiștii au stabilit că suspecții  introduceau heroină pe teritoriul țării prin regiunea transnistreană, ulterior, o transportau în capitală, unde era vândută la prețul de 2 500 de lei/gram.

Astfel, oamenii legii au oprit la intrarea în oraşul Chișinău un automobil în care se aflau trei persoane, dintre care una de gen feminin. În urma perchezițiilor efectuate, forțele de ordine au depistat asupra lor  60 gr. de heroină, un cântar la scară mică, obiecte destinate pentru consumul substanțelor narcotice și seringi utilizate.

De asemenea, în apropierea biroului vamal intern din orașul Rezina, a fost stopat un alt automobil în care se aflau încă 3 membri ai grupării. În urma perchezițiilor efectuate asupra acestora au fost depistate și ridicate 10 grame de heroină, un cântar la scară mică și alte obiecte ce demonstrează activitatea infracțională a grupului criminal.

În total, polițiștii au ridicat 70 grame de heroină, în valoare de 180 000 de lei. În privința a cinci persoane au fost eliberate mandate de arest, persoanei de gen feminin instanța de judecată i-a dispus eliberarea sub control judiciar, aceasta având la întreținere cinci copii minori.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală, iar persoanele reţinute riscă pedepse cu închisoare de la 7 la 15 de ani.

În prezent, polițiștii întreprind măsuri operative de investigație întru stabilirea altor persoane implicate în acest caz.

Comentarii: 0  
 
TAGURI