Ultimul mister legat de piaţa TV de la Chişinău în opinia unui blogger
16 Noiembrie 2015 13:03
Să fie oare aşa de straşnici patronii PRO-ului, de se tem să iasă la rampă, se întreabă bloggerul Veaceslav Balacci pe blogul său. El scrie despre Pro TV că a produs o surpriză vineri când majoritatea difuzorilor privaţi de TV au prezentat informații cu lista proprietarilor şi beneficiarilor.  Patronii Pro TV s-au “pierdut prin Curacao şi Triunghiul Bermudelor…”, a concluzionat ironic Balacci.

„Să fie oare aşa de straşnici patronii PRO-ului, de se tem să iasă la rampă? Au ieşit şi Plahotniuc cu 4 televiziuni şi 3 posturi de radio, şi până acum misterioşii „investitorii germani” Ţopa cu trustul „independent” Jurnal şi alte 4 firme din domeniul media, şi Lucinschi, cu două televiziuni! Şi hoţii de la Banca de Economii Shor şi Cijov (Filat, Caravita) şi-au declarat televiziunile, finanţate cel mai probabil din banii furaţi de la BEM! Chiar şi ruşii de la Moscova şi milionarii din Transnistria şi-au declarat proprietăţile media de la Chişinău!”, a scris autorul.

Balacci atrage atenția că în timp ce pretinde a fi transparentă și vorbește  mult despre concurenţă loială, transparenţă în finanţarea afacerilor, Pro TV este deţinut de un lanţ de offshore-uri dubioase. “PRO este una din instituţiile media care pretinde a fi una independentă, dar şi transparentă, care ne vorbeşte mult şi incisiv despre concurenţă loială, transparenţă în finanţarea afacerilor, inclusiv din mass-media şi a băncilor. Dar acum, privite în PROfunzme, ca la emisiunile Lorenei Bogza, chiar posturile lor, PRO TV şi Acasă Moldova sunt deţinute de un lanţ de offshore-uri dubioase, în care se pierd patronii şi beneficiarii reali?! Eu unul am mari dubii că miliardarii americani s-ar juca, cu investiţii microscopice în săraca şi neimportanta Moldova, care nu le aduce niciun profit sau alte satisfacţii. Dar iată altora, mult mai de prin părţile noastre, le-ar fi foarte necesar un asemenea instrument eficient pe piaţa media de la Chişinău, cum este PRO TV!”, a menționat Balacci.

Bloggerul vorbește despre proprietarii Pro TV ca despre un “ultim mister legat de piaţa TV de la Chişinău”. „Ceva pare a fi putred în Danemarca! Nu ne rămâne decât să ghicim în continuare cine se ascunde sub franciza PRO, până când CCA va aplica amendă postului pentru încălcarea legii şi neprezentarea numelui beneficiarului companiei, aşa cum prevede exigenţa legală. Sper ca după aceste somaţii să putem dezlega şi acest ultim mister legat de piaţa TV de la Chişinău, misterioşii patroni ai PRO TV, pierduţi în Triunghiul Bermudelor…”, consideră Balacci.

Comentarii: 0  
 
TAGURI