Diacov crede că acordurile alianței sunt inutile: "s-a pus praful pe ele". Noul guvern ar putea fi votat de partide, fără acord politic
23 Noiembrie 2015 23:37
Președintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov spune că ideea unui guvern tehnocrat, după modelul din România, este o idee simpatică. El afirmă că ar prefera să nu fie semnate acorduri de formare a coalițiilor de guvernare deoarece aceste acorduri se prăfuiesc “undeva în dulapuri”.

„Noi am fost mari meșteri la scrierea acordurilor. Și ele undeva se prăfuiau pe în dulapuri acordul este acord și viața ne-a dus atâtea surprize toți acești ani că într-adevăr câteodată când citești aceste acorduri îți dai seama că parcă le-a scris altcineva. Eu aș prefera să nu semnăm acorduri, care se încalcă, dar să avem o înțelegere în sfârșit bărbătească și să ne apucăm de lucru.  Și acești 3 ani de zile să fie 3 ani care demonstrează că partidele de orientare democratică din Republica Moldova sunt capabile să guverneze. Coaliția din 3 partide pentru Germania nu este o mare problemă, deși și acolo este o problemă. Dar pentru Republica Moldova devine pur și simplu un obstacol”, a declarat Diacov în cadrul emisiunii “În Profunzime”.

Cu referire la guvernul tehnocrat, Dumitru Diacov subliniază că această propunere trebuie să vină de la președintele țării și nu de la un partid politic. “Premier tehnocrat sună frumos, mai ales că avem și exemplul de peste Prut. Dacă ne aducem aminte bine, premierul tehnocrat a apărut la propunerea președintelui, nu a fost o propunere a unui partid din Parlament”, a spus Diacov.

Comentarii: 0  
 
TAGURI