Turcii ar putea scădea preţurile turistice cu 10-30% dacă Rusia se reorientează către Grecia
30 Noiembrie 2015 09:30
Turiştii ruşi s-ar putea orienta către Grecia, în urma conflictului dintre Rusia şi Turcia, în timp turcii vor face eforturi să atragă vizitatori de pe alte pieţe, a declarat pentru AGERPRES prim-vicepreşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), Alin Burcea.

Astfel, potrivit acestuia, turcii ar putea fi nevoiţi să ieftinească vacanţele cu 10 - 30%, în încercarea de a atrage turişti de pe alte pieţe, dacă ruşii nu mai aleg această destinaţie pentru concedii.

“Poate să fie o reducere cuprinsă între 10 şi 30%, pentru că turcii vor face eforturi să aducă turişti de pe alte pieţe. Dacă scad tarifele în Turcia, probabil că numărul românilor care merg în această destinaţie va creşte”, a estimat Alin Burcea.

Totodată, prim-vicepreşedintele ANAT a adăugat că o altă destinaţie pentru ruşi ar fi Italia, dar această ţară nu este o destinaţie de top pentru turiştii ruşi.

Preşedintele rus Vladimir Putin a semnat sâmbătă un decret care prevede o serie de măsuri de retorsiune economică, în replică la doborârea, marţi, a unui bombardier rus de către aviaţia turcă la frontiera siriană.

Măsurile pregătite de guvernul rus care vizează asigurarea securităţii naţionale şi a cetăţenilor ruşi prevăd interdicţia de a efectua zboruri charter între Rusia şi Turcia, interdicţia angajatorilor ruşi de a angaja muncitori turci de anul viitor şi interzicerea importului anumitor mărfuri turce, conform textului decretului publicat de Kremlin.

Mai mult, Vladimir Putin a cerut guvernului rus să ia măsuri pentru interzicerea transportului aerian charter între Rusia şi Turcia, în timp ce tour-operatorii ruşi ar trebui să se abţină să propună cetăţenilor ruşi produse implicând vizite pe teritoriul Turciei.

Comentarii: 0  
 
TAGURI