Turcia nu își va cere scuze Rusiei pentru avionul doborât, afirmă premierul Davutoglu la Bruxelles
30 Noiembrie 2015 15:30
Premierul turc Ahmet Davutoglu a refuzat luni să prezinte scuze pentru doborârea unui avion rus de bombardament Suhoi 24 de către aviaţia turcă, la graniţa cu Siria, şi a cerut Moscovei să reconsidere sancţiunile economice adoptate în urma incidentului de săptămâna trecută, relatează AFP, citata de Agerpres.

“Niciun prim-ministru turc, niciun preşedinte, nicio autoritate nu se va scuza”, a declarat Davutoglu după o întrevedere la Bruxelles cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg. 

“Niciun stat nu ne poate pretinde scuze, pentru că nu ne-am făcut decât datoria, şi anume protejarea spaţiului nostru aerian şi a frontierei noastre”, a adăugat premierul turc. 

Kremlinul a anunţat luni că, în marja Conferinţei internaţionale privind schimbările climatice (COP21), începută în cursul zilei la Paris, nu este prevăzută nicio întrevedere între preşedintele rus Vladimir Putin şi cel turc Recep Tayyip Erdogan, în pofida unei solicitări în acest sens a liderului de la Ankara.

“Suntem pregătiţi să discutăm, prin canale diplomatice şi militare, cu Rusia, şi nu avem nicio intenţie de a avea o escaladare a situaţiei cu Moscova”, a mai afirmat şeful guvernului de la Ankara. 

Comentarii: 0  
 
TAGURI