Lupu, despre decizia PLDM: Dacă vrei să blochezi orice discuție, pui condiții
1 Decembrie 2015 10:33
Liderul Partidului Democrat, Marian Lupu, susține că decizia liberal-democraților de a reveni la negocieri era de așteptat, deoarece conducerea PLDM deja nu mai putea evita să își asume public această decizie. Declarațiile au fost făcute în cadrul unui interviu telefonic pentru moldova.org.

„Ei au reușit prin diferite tertipuri să amâne, dar deja presiunea din teritoriu asupra conducerii PLDM era teribilă, ei au fost practic somați să adopte această decizie. În plus, există și acea recomandare foarte clară pe care au transmis-o liderii europeni, ca liberal-democrații să termine cu jocurile și să vină la discuții”, a comentat liderul democraților.

Cât despre condițiile pe care le-a pus PLDM, Lupu spune că acestea sunt un pretext pentru a bloca negocierile.

„Nimic nou, sunt aceleaşi pe care le plimbă prin presă de ceva timp, ca pretext să nu negocieze. Dacă vrem să blocăm negocierile, toți putem începe să punem condiții”.

Marian Lupu spune că și democrații ar putea pune niște condiții PLDM-ului.

„Și noi am putea să punem condiții liberal-democraților, în primul rând să-și ceară scuze de la cetățenii pe care reprezentanți ai acestui partid i-au furat, le-au furat banii din depozitele de la BEM, pentru că toate s-au întâmplat în timp ce acest partid deținea funcțiile de premier și ministru al Finanțelor”.

Lupu a comentat și solicitarea PLDM ca la negocieri să fie prezentă și presa.

„Unde ați văzut în lumea asta negocieri politice în prezența presei? PLDM de fiecare dată înaintea negocierilor pune această condiţie în mod populist. Presa și societatea trebuie să fie informate despre negocieri, ceea ce vom face cu siguranță, dar noi avem nevoie de discuții politice, nu de show-uri în care unii să vină să facă spectacol”, a conchis politicianul.

Marian Lupu a mai spus că PD este gata să discute cu toate partidele, să caute o formulă de a face o majoritate parlamentară în jurul noului guvern.

Acesta a mai adăugat că dacă vor reuși ca săptămâna aceasta să ajungă la un acord asupra modului în care se va vota Guvernul, la sfârșitul acestei săptămâni va fi propus un premier.

Comentarii: 1  
cetacean 1 Decembrie 2015 11:00
0 (0)
Lupule, sunt condiţii AŞTEPTATE DE SOCIETATE!!! Că vouă, dar mai ales PATRONULUI VOSTRU, nu convin, e altă zeamă de peşte. (P.S. Am scris aici MOLDOVENEŞTE, ca să înţelegi CHIAR şi tu...)
 
TAGURI