Un tânăr a fost reținut după ce a încercat să mituiască un polițist
1 Decembrie 2015 12:00
Un tânăr de 21 de ani, din Bălți, a fost reținut după ce a încercat să mituiască un polițist. Ofițerul de patrulare a refuzat banii și a anunțat imediat organele competente.

Astfel, în timpul măsurilor de asigurare a ordinii publice și a securității circulației rutiere, la data de 27 noiembrie curent, pe strada Kiev din municipiul Bălți, aproape de miezul nopții, un echipaj de patrulare a observat o mașină de model „Volkswagen Passat” condusă neadecvat. Imediat, polițiștii  au reacționat, stopând automobilul.  

În timpul prezentării actelor, șoferul nu se putea exprima clar, avea un comportament suspect și nu reacționa la întrebările ofițerilor INP.

Fiind suspectat că ar fi condus unitatea de transport în stare de ebrietate, polițiștii l-au testat alcoolscopic, rezultatul fiind  pozitiv, pe numele lui fiind pornit un proces contravențional. Pentru a scăpa de necaz, conducătorul auto, i-a oferit inspectorului de patrulare  1000 de lei. Agentul a refuzat, dar bărbatul a insistat.   

Angajatul INP a denunțat imediat cazul de mită, solicitând prezența organelor competente, care l-au prins în flagrant pe șoferul suspect.

Astfel, pe lângă sancțiunea pentru conducerea unității de transport în stare de ebrietate, conducătorul auto riscă să fie pedepsit pentru corupere activă cu până la 6 ani de închisoare cu amendă de la 40 000 la 80 000 de lei.

Comentarii: 0  
 
TAGURI